Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: The Russian (klon Kayfuna) - mini recenzija
 Post Postano: 19 lis 2013 11:11 

Sorry ak oftopicarim al koliko je onda parenje zdravo iliti nezdravo?

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 lis 2013 13:17 

Onoliko koliko paziš kakvu opremu kupuješ. Nekvalitetna oprema može napraviti plućima više štete nego koristi.
Zato se u kvalitetnim atomizerima i koristi tzv. medicinski čelik koji pri ekstremnim promjenama temperature ne otpušta nikakve štetne spojeve, ne oksidira i ne mijenja svoje karakteristike u nijednom pogledu, za razliku od bakra, mesinga, aluminija i kroma i ostalih vrsta jeftinijih metala.
Ovi klonovi koje mi kupujemo su svi mačke u vreći. Dok su neki stvarno napravljeni od nehrđajućeg čelika, poput RSST-a i sličnih, drugi su jednostavno kromirani bakar koji slično, a parenje na bakru baš i nije za preporuku iz gore navedenih razloga.

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 lis 2013 13:43 

D-I-A-B-L-O je napisao:
Onoliko koliko paziš kakvu opremu kupuješ. Nekvalitetna oprema može napraviti plućima više štete nego koristi.
Zato se u kvalitetnim atomizerima i koristi tzv. medicinski čelik koji pri ekstremnim promjenama temperature ne otpušta nikakve štetne spojeve, ne oksidira i ne mijenja svoje karakteristike u nijednom pogledu, za razliku od bakra, mesinga, aluminija i kroma i ostalih vrsta jeftinijih metala.
Ovi klonovi koje mi kupujemo su svi mačke u vreći. Dok su neki stvarno napravljeni od nehrđajućeg čelika, poput RSST-a i sličnih, drugi su jednostavno kromirani bakar koji slično, a parenje na bakru baš i nije za preporuku iz gore navedenih razloga.

Extremne promjene temp...ljudi dajte malo prelistajte neku litetaturu...
Svaki celik hrđa i . Neki prije neki kasnije... Oxidira i celik prilikom elektrokorozije... A sastav celika lagano pronadjete pomocu google searcha ...

kanthal je jedina komponenta u modu koja se extremno zagrijava a i u njemu ima svega

Mene jednostavno fascinira kako je ljudski rod prezivio broncano doba ..ttada je naime osnovni metal za sve namjene bio bakar...

a jos kad cujem od specijalaca koji testiraju opremu da je mod napravljen od 99.9cistog mesinga :bli: :rotfl: .. stvarno nije tesko prelistati google da bi shvatio da je legura spoj vise metala...a mesing ne vidim na na tablicama elemenata pitam se zasto :hmm:

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 lis 2013 13:43 

Još nisam naletio na kromirani bakar u atomizeru al ako ti tako kažeš ....
I o kakvim se to ekstemnim promjenama temperature se tu radi ??

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 lis 2013 15:39 
Administrator

barbas je napisao:
Još nisam naletio na kromirani bakar u atomizeru al ako ti tako kažeš ....

Recimo poniklani mesing u vivi novi.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2013 11:52 

mravak je napisao:
D-I-A-B-L-O je napisao:

Extremne promjene temp...ljudi dajte malo prelistajte neku litetaturu...
Svaki celik hrđa i . Neki prije neki kasnije... Oxidira i celik prilikom elektrokorozije... A sastav celika lagano pronadjete pomocu google searcha ...

kanthal je jedina komponenta u modu koja se extremno zagrijava a i u njemu ima svega

Mene jednostavno fascinira kako je ljudski rod prezivio broncano doba ..ttada je naime osnovni metal za sve namjene bio bakar...

a jos kad cujem od specijalaca koji testiraju opremu da je mod napravljen od 99.9cistog mesinga :bli: :rotfl: .. stvarno nije tesko prelistati google da bi shvatio da je legura spoj vise metala...a mesing ne vidim na na tablicama elemenata pitam se zasto :hmm:

Hmmm, ljudski rod u brončano doba. Neda mi se sad tu nadmudrivati, kao što si rekao, prelistaj literaturu pa nađi sam odgovor na pitanje kako je preživio brončano doba, i zašto smo davno prestali koristiti broncu, bakar i slično u prehrambenim i medicinskim namjenama.
Tko je specijalac teško je odlučiti, ali ono što mi je lako odlučiti je da ću rađe uzeti atomizer od bilo kakvog ss-a nego od bakra, a netko drugi ako želi neka si kupi atomizer od korneta za sladoled.
A za kromirani bakar, ne da ga ima nego na china sell još i lijepo piše o kakvom se materijalu radi.
A na pitanje o kakvim se tu ekstremnim promjenama temperature radi stvarno neznam što da odgovorim. Ako znamo na koliko stupnjeva isparava tekućina koju parimo, i ako znamo koliko stupnjeva daje zavojnica grijača pri određeom naponu i otporu, ja bih rekao da je temperatura dovoljno ekstremna. No opet, to sam samo ja, netko drugi neka misli što god želi, i vjeruje u što god želi ;)

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 00:10 

Bakar kao element nije opasan nego njegove soli tj kem. spojevi.
Bakrene cijevi za vodu... bolje je kupiti flasiranu to je ipak sigurnije

Ja samo tvrdim da nevalja pretjerivat sa "zdravim" stavovima nakon godina i godina pusenja cigateta
Puno se "pametnih" osoba javlja svuda po forumima, pa tvrde da je stetno ovo pa ono pa nije dobra silica , treba parit na pamuku... Pa nevalja ni to treba mesh....pa ovo pa ono ...svatko ima pravo na svoj izbor ali tvrditi da je nesto stetno zato kaj se nedje culo tak i tak...nije dobro. Ss isto ne znas koji je pogotovo ak dolazi iz kine ...moze biti olova, zive...u njemu a da to ni neznas ....

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2013 05:57 

:dobar:

Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.

Povratak na vrh 

[ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Recenzije » Atomizeri

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club