mravak je napisao:
D-I-A-B-L-O je napisao:
Onoliko koliko paziš kakvu opremu kupuješ. Nekvalitetna oprema može napraviti plućima više štete nego koristi.
Zato se u kvalitetnim atomizerima i koristi tzv. medicinski čelik koji pri ekstremnim promjenama temperature ne otpušta nikakve štetne spojeve, ne oksidira i ne mijenja svoje karakteristike u nijednom pogledu, za razliku od bakra, mesinga, aluminija i kroma i ostalih vrsta jeftinijih metala.
Ovi klonovi koje mi kupujemo su svi mačke u vreći. Dok su neki stvarno napravljeni od nehrđajućeg čelika, poput RSST-a i sličnih, drugi su jednostavno kromirani bakar koji slično, a parenje na bakru baš i nije za preporuku iz gore navedenih razloga.
Extremne promjene temp...ljudi dajte malo prelistajte neku litetaturu...
Svaki celik hrđa i . Neki prije neki kasnije... Oxidira i celik prilikom elektrokorozije... A sastav celika lagano pronadjete pomocu google searcha ...
kanthal je jedina komponenta u modu koja se extremno zagrijava a i u njemu ima svega
Mene jednostavno fascinira kako je ljudski rod prezivio broncano doba ..ttada je naime osnovni metal za sve namjene bio bakar...
a jos kad cujem od specijalaca koji testiraju opremu da je mod napravljen od 99.9cistog mesinga

.. stvarno nije tesko prelistati google da bi shvatio da je legura spoj vise metala...a mesing ne vidim na na tablicama elemenata pitam se zasto

Hmmm, ljudski rod u brončano doba. Neda mi se sad tu nadmudrivati, kao što si rekao, prelistaj literaturu pa nađi sam odgovor na pitanje kako je preživio brončano doba, i zašto smo davno prestali koristiti broncu, bakar i slično u prehrambenim i medicinskim namjenama.
Tko je specijalac teško je odlučiti, ali ono što mi je lako odlučiti je da ću rađe uzeti atomizer od bilo kakvog ss-a nego od bakra, a netko drugi ako želi neka si kupi atomizer od korneta za sladoled.
A za kromirani bakar, ne da ga ima nego na china sell još i lijepo piše o kakvom se materijalu radi.
A na pitanje o kakvim se tu ekstremnim promjenama temperature radi stvarno neznam što da odgovorim. Ako znamo na koliko stupnjeva isparava tekućina koju parimo, i ako znamo koliko stupnjeva daje zavojnica grijača pri određeom naponu i otporu, ja bih rekao da je temperatura dovoljno ekstremna. No opet, to sam samo ja, netko drugi neka misli što god želi, i vjeruje u što god želi