| Autor |
Poruka |
|
Pjotr
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 19 tra 2013 02:08 |
|
Pridružen: 04 ožu 2013 04:25 Postovi: 88 Lokacija: Ivanić Grad
|
spavle je napisao: Pjotr je napisao: jedino nisam probao sa paljenje po 20 puta jer mi se i ako upalim na sekundu sprži kantal.......ma ne bum se predal to je noćas bio samo trenutak slabosti  :D:D Pa ne bude me komadić željeza zahebaval...hehehheh Prejaki napon premali otpor ako ti izgori između plusa i mash-a, nisi dobro oksidirao mash i imaš minimalni otpor i prejaki napon pa ti u trenutku izgori kantal prvo probaj sa polupraznom baterijom ili sa ispravljačem sa regulacijom struje i napona da zagrijavanjem oksidiraš mesh ili bolje izoksidiraj mash, probaj onu foru da staviš cigaret papir između zavojnice i masha i kreći sa manjim naponom Mesh je izoksidiran da ne može bolje....imam brener  ! A samo da kažem da sam uspio  Složio sam oba i Cobru i DID .......greška koju sam radio je da sam napinjao ko sivonja na plus pol kanthal! Kad složim bez da se napne radi sve ko vurica  Fala svima na savjetima....gonjam na VAMO sa 3.6 v i otpor sam složio na 1.6! Kanthal 0.20 na cobri a na DID-u 0.18 4 namotaja! Ajde konačno 
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 19 tra 2013 06:31 |
|
|
|
Stize mi cobra mini,moj prvi rba...jesi me isprestrasil...
|
 |
|
Pjotr
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 19 tra 2013 09:15 |
|
Pridružen: 04 ožu 2013 04:25 Postovi: 88 Lokacija: Ivanić Grad
|
vulja je napisao: Stize mi cobra mini,moj prvi rba...jesi me isprestrasil... Ma ne boj se.....ja sam si samo malo bio glup  ! Ali nakon pol kilometra kantala ide sve ko po špagi  Ne zateži kod + pola kantal i sve drugo je laganica....moram kad dođem poslikat! Uspio sam namotat 7 namotaja sa kantalom 0.32 i nemam za sad hot spotova! Pare i arome ko u priči 
|
|
 |
|
 |
|
marios
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 28 tra 2013 08:36 |
|
Pridružen: 16 ožu 2013 19:16 Postovi: 138 Lokacija: Zagreb- Črnomerec/Fuka
|
|
Koju dimenziju mesha rolate. Uzel sam cobru iz 300 cuda zrolam mash al nekak ko da malo tekucine dolazi na kanthal. Okus nikakav po zagorenom . Tekucina vg/pg neznam koji omjer zica 0'18
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 28 tra 2013 10:11 |
|
|
|
vidis, ja probo nesto pa nije islo, zagoren okus, a natapalo je fest, a imam filing da je mesha premalo, zacuruje mi u kapu i kod parenja, dao saru da namota, on iso sa 4 namotaja, sece otpor 2.1-1.8 ohma...al opet, nekak mi to nije to, manje pare i arome nego na mt3 recimo ili evodu,aroma iskrivljena, ko na vivici (vec sam pisao da ne podnosim vivi)...cekam od poljaka mesha, fibera, kanthala i zice, pa cu svaku kombinaciju probat, a i stize u kompletu i smok drunker pa cu se s njim zabavljat
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 28 tra 2013 10:15 |
|
|
marios je napisao: Koju dimenziju mesha rolate. Uzel sam cobru iz 300 cuda zrolam mash al nekak ko da malo tekucine dolazi na kanthal. Okus nikakav po zagorenom . Tekucina vg/pg neznam koji omjer zica 0'18 Mesh ti mora slobodno ulaziti u rupu i ja bih cak ostavio malo lufta,jako malo. Spali ga slobodno,nece izgoriti  .
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
marios
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 28 tra 2013 10:27 |
|
Pridružen: 16 ožu 2013 19:16 Postovi: 138 Lokacija: Zagreb- Črnomerec/Fuka
|
|
Sad sam opet slagal lagano ulazi mash u rupu ima pare al kak Vulja veli nije to to. Potpuno ista stvar. Sad sam sve opral posusil i spremil u kutiju jer je skoro zavrsilo u kanti za smece.
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 28 tra 2013 10:55 |
|
|
marios je napisao: Sad sam opet slagal lagano ulazi mash u rupu ima pare al kak Vulja veli nije to to. Potpuno ista stvar. Sad sam sve opral posusil i spremil u kutiju jer je skoro zavrsilo u kanti za smece. Navodno khantal 0,3 daje puno bolji okus ali to cu znati cim stigne. Na gen se po meni treba naviknuti jer svakako mijenja okus tekucine. Ja recimo i ne razmisljam o attyu koji nije gen. Pokusaj vise spaliti mesh,da bude crn
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 28 tra 2013 15:00 |
|
|
damirdjg je napisao: marios je napisao: Sad sam opet slagal lagano ulazi mash u rupu ima pare al kak Vulja veli nije to to. Potpuno ista stvar. Sad sam sve opral posusil i spremil u kutiju jer je skoro zavrsilo u kanti za smece. Navodno khantal 0,3 daje puno bolji okus ali to cu znati cim stigne. Na gen se po meni treba naviknuti jer svakako mijenja okus tekucine. Ja recimo i ne razmisljam o attyu koji nije gen. Pokusaj vise spaliti mesh,da bude crn 0.3 je bio moj prvi kanthal na mom prvom genesisu  Ko da motam produzni kabel 0.3 ima premali otpor i je prekrut,zica je debela i trebace ti puno namotaja za odredjenu omazu,recimo da stignes do 1.2ohma treba ti (zavisno od debljine mesha ili fibera) bar 7-8 namotaja
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 28 tra 2013 15:29 |
|
|
Karo je napisao: damirdjg je napisao: marios je napisao: Sad sam opet slagal lagano ulazi mash u rupu ima pare al kak Vulja veli nije to to. Potpuno ista stvar. Sad sam sve opral posusil i spremil u kutiju jer je skoro zavrsilo u kanti za smece. Navodno khantal 0,3 daje puno bolji okus ali to cu znati cim stigne. Na gen se po meni treba naviknuti jer svakako mijenja okus tekucine. Ja recimo i ne razmisljam o attyu koji nije gen. Pokusaj vise spaliti mesh,da bude crn 0.3 je bio moj prvi kanthal na mom prvom genesisu  Ko da motam produzni kabel 0.3 ima premali otpor i je prekrut,zica je debela i trebace ti puno namotaja za odredjenu omazu,recimo da stignes do 1.2ohma treba ti (zavisno od debljine mesha ili fibera) bar 7-8 namotaja Ja radim sa 0,2 ali jedan kolega je nahvalio taj 0,3 pa da pokusam 
|
|
 |
|
 |