| Autor |
Poruka |
|
sar
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 16 tra 2013 22:16 |
|
|
Pjotr je napisao: I dalje me hebe žarenje kantala na spoju kod + pola!  Probao sve kaj mi je palo na pamet (čak sam u jednom trenutku i klečal pred Cobrom)!!! Skače mi otpor pa se smiri pa opet skoči ili padne! ne znam koji bog više da probam! Ako ima tko kakvu ideju samo bacite .... Kantal 0.20, 4 namotaja! Narućio sam 0.32 pa budem probao sa 6 namotaja da pokrije veći dio mesha kanthal 0,20 je super nemoj previše stezat plus pol
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 16 tra 2013 23:45 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
A i onih 6 namotaja što planiraš biti će samo gore
|
|
 |
|
 |
|
Pjotr
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 17 tra 2013 01:13 |
|
Pridružen: 04 ožu 2013 04:25 Postovi: 88 Lokacija: Ivanić Grad
|
Forrest je napisao: A i onih 6 namotaja što planiraš biti će samo gore Misliš da sa 0.32 kantalom ne bi bilo dobro 6 namotaja! Po tom kako sam shvatio otpor bi trebao biti oko 2.0 ili manje ali bi bila veća površina zagrijavanja mesha ili se varam 
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 17 tra 2013 01:20 |
|
|
|
imati ces zaj... sa hotspotovima zbog previse namotaja, uzmi 0,20 ili 0,22 i slozi si na 1,5Ohma sa cca 3/4namotaja i uzivaj a sa 0,32 kanthalom se isplati jedino ako mislis slagati setupove oko 0,8-1,2 Ohma
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
Pjotr
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 18 tra 2013 02:53 |
|
|
Ne znam kako ali ja mislim da odustajem od hebene Cobre.......stalno mi se žari i puca naravno na spoju kod plusa.....šta god napravio ne ide....radi jedno vrijeme i onda padne otpor i pukne kanthal!!! 4 namotaja 0.20 i sve bude ok i onda nakon 2-3 sata ode k' vragu! Dobio danas DID i njega sam probao složiti ali ni to ne znam  ! Njega spržim odmah ćim upalim da vidim jel se žari sa 3.0 v! Sve (bar mislim) radim po videu i po gledanju! Ne znam...morati ću naći nekog da pred menom zamota setup da vidim 
|
|
 |
|
 |
|
doctore
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 18 tra 2013 08:44 |
|
|
|
Probaj na meh modu ako imas,prvih par paljenja otpor varira,ako imas meh mod namotaj setup i pali po pola sec 20ak puta ili dok se svi namotaji ne usiju zajedno.Pazi da ti je setup ravnomjerno namotan i da nije napet na vrhu kod + pola,e da,i gledaj da dobro oksidiras mesh.Nemoj odustajat,ja sam imao takvih problema al kad ga jednom uhvatis,motat ces ga zatvorenih ociju!
Sent from my HTC using Tapatalk 2
_________________ "Nikad ne dijelite rov sa nekim tko je hrabriji od vas!"
|
|
 |
|
 |
|
Pjotr
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 18 tra 2013 11:52 |
|
|
doctore je napisao: Probaj na meh modu ako imas,prvih par paljenja otpor varira,ako imas meh mod namotaj setup i pali po pola sec 20ak puta ili dok se svi namotaji ne usiju zajedno.Pazi da ti je setup ravnomjerno namotan i da nije napet na vrhu kod + pola,e da,i gledaj da dobro oksidiras mesh.Nemoj odustajat,ja sam imao takvih problema al kad ga jednom uhvatis,motat ces ga zatvorenih ociju!
Sent from my HTC using Tapatalk 2 Stari moj sve kako piše po pravilima sam napravio.....zavojnice moš na izložbu nosit  ! jedino nisam probao sa paljenje po 20 puta jer mi se i ako upalim na sekundu sprži kantal.......ma ne bum se predal to je noćas bio samo trenutak slabosti  :D:D Pa ne bude me komadić željeza zahebaval...hehehheh
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 18 tra 2013 12:34 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Pjotr je napisao: jedino nisam probao sa paljenje po 20 puta jer mi se i ako upalim na sekundu sprži kantal.......ma ne bum se predal to je noćas bio samo trenutak slabosti  :D:D Pa ne bude me komadić željeza zahebaval...hehehheh Prejaki napon premali otpor ako ti izgori između plusa i mash-a, nisi dobro oksidirao mash i imaš minimalni otpor i prejaki napon pa ti u trenutku izgori kantal prvo probaj sa polupraznom baterijom ili sa ispravljačem sa regulacijom struje i napona da zagrijavanjem oksidiraš mesh ili bolje izoksidiraj mash, probaj onu foru da staviš cigaret papir između zavojnice i masha i kreći sa manjim naponom
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
Zadnja izmjena: spavle; 18 tra 2013 14:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 18 tra 2013 14:40 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
Valjak uvijek pomaže  Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
glogi
|
Naslov: Re: Cobra mini Postano: 18 tra 2013 21:27 |
|
|
evo nakon što sam prije koristia verziju 3.5ml... danas sam proba i 2.5ml  sve je isto.... samo bi napomenia da meni lakše polazi za rukom kada stavim žicu 0.15mm!!! namjestim da je otpor "oko" 2.5oma (4 namotaja, sa 0.15mm) i parim na 3-3.5-4W aroma UBIJA!!!  možda pare ima manje!!...ali zato kad mi zafali TH i AROME Cobra je ZAKON! Par povlačenja i već sam fiju briju  mala nadopuna (za ekipu kojoj nepolazi za rukom)) kako ja radim... ;ako imate VamoMod, kad ste namjestili namotaje 3-4-5 namotaja (zavisi koju ste debljinu stavili i kolko oćete oma, pogledaj omažu na VamoMod-u, ako je velika skrati za krug, bar meni netriba velika struja 3-4W...i pali Mod i gledaj dali se žari žica, ...nemoj non-stop držat stisnuto!!! par sekundi pa pusti...tako ponavljaj i u međuvremenu pincetom malo mrdaj gori doli žicu i mrežicu ....dok nepostigneš da ti se svaki put kad upališ Mod(5-10sec(onoliko kolik držiš kad povlačiš)) ...da ti se žažare bar 3 kruga onda je ok... (bar meni) ...kad to podesite...onda može se ulit tekućina i pomalo nagnut da se upije vrh...sve lagano  kada se jednom namjesti nema kraja užitku 
_________________ -:-
|
|
 |
|
 |